TRAINING

NEN-EN-ISO 17025, de norm verklaard

Tweedaagse masterclass aangeboden met open inschrijving en georganiseerd in samenwerking met NEN.

Algemeen

NEN-EN-ISO 17025 is een belangrijke tool om aan te tonen dat een test en kallibratielaboratorium voldoet aan kwaliteitseisen.

Een kwaliteitssysteem ontwikkelen, implementeren, aansturen of toetsen vereist grondige normkennis. Deze masterclass leert u de NEN-EN-ISO 17025 norm interpreteren, zodanig dat u de basisfilosofie en de interpretatie van deze NEN-EN-ISO 17025 effectief leert vertalen naar uw organisatie.

Deze masterclass is allesbehalve een theoretische benadering van de norm zelf. Onze trainers hebben een uitgebreide kennis van en ervaring met de NEN-EN-ISO 17025 norm en brengen deze over op de deelnemers aan de masterclass. De praktische vertaling en de norm naar uw eigen organisatie en uw collega’s zal na het volgen van de masterclass een stuk eenvoudiger zijn.


Doel

Tijdens deze masterclass leert u met welk doel een specifieke norm ontwikkeld werd, wat de samenhang tussen de verschillende onderdelen van de norm is en hoe u die onderdelen en de samenhang dient te interpreteren.

Een belangrijk doel is een grondig begrip van de basisfilosofie en de belangrijkste principes van de norm, de samenhang tussen de verschillende onderdelen en hoe u de normcriteria kunt interpreteren.


Werkwijze

Tijdens de training zorgen onze ervaren trainers, met specifieke kennis van NEN-EN-ISO 17025, dat de leerdoelen worden behaald.

Tijdens de training staat de norm en op maat gemaakte casuïstiek centraal.

De masterclass biedt een afwisselend en interessant programma met praktijkcases, presentaties, interpretatie oefeningen en discussies, zodat uw aandacht geen moment hoeft te verslappen.

De opbouw van de masterclass zorgt dat een hoge efficiëntiegraad wordt bereikt.


Doelgroep

Deze masterclass is bestemd voor vakdeskundigen, leidinggevenden, interne auditoren, kwaliteitsfunctionarissen en –coördinatoren van test- en kalibratielaboratoria. Ook andere betrokkenen/geïnteresseerden in kwaliteitsmanagement van laboratoria zijn welkom.


Programma

Met deze masterclass krijgt u dieptekennis van de ISO 17025.

We gaan in op de opbouw van de norm en op de veranderingen ten opzichte van de vorige versie.

Via interactieve oefeningen leert u nieuwe en bestaande eisen uit de norm correct en volledig te implementeren en zo in uw eigen laboratorium in te voeren.

Na het volgen van deze masterclass:

  • bent u bekend met de visie en het toepassingsgebied van de norm NEN-EN-ISO 17025;
  • bent u op de hoogte van de eisen die NEN-EN-ISO 17025 stelt;
  • kunt u de normelementen uit de NEN-EN-ISO 17025 correct interpreteren;
  • bent u in staat om de juiste keuzes te maken in de vertaling van de norm naar uw eigen organisatie;
  • heeft u kennis genomen van werkbare voorbeelden voor de implementatie van de normelementen;
  • is de relatie met andere normen bekend, zoals ISO 9001, en zo nodig ISO 15189;
  • is de relatie tussen de NEN-EN-ISO 17025 en relevante wet- en regelgeving bekend;
  • bent u vanuit de discussie tijdens de masterclass bekend met een aantal voorbeelden voor verbetering van processen en bewaking daarvan.

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Meer informatie over de ISO 17025 norm?
Lees onze whitepaper ‘Betrouwbare resultaten in uw laboratorium met de nieuwe ISO 17025’.

CERTIFICAAT
Na afronding van de workshop ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.

SYLLABUS
Aan het begin van de workshop ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools. De syllabus is bij de prijs van de training inbegrepen.

 


Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website van het NEN. Kostprijs omvat de training, cursusmateriaal en volledig verzorgd verblijf op locatie inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Kostprijs €1.250 (excl. BTW).

 

Masterclass in uw eigen organisatie:

De masterclass is ook mogelijk op locatie. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met NEN of KERTEZA.

Contactformulier

Onze diensten

Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

projectmanagement

Met een gefaseerde aanpak begeleidt onze Kerteza-adviseur uw organisatie naar het gewenste resultaat en zorgt voor houvast tijdens complexe verandertrajecten.

toetsingen& audits

Wilt u weten hoe futureproof uw organisatie is? Wij brengen de situatie onafhankelijk en duidelijk in beeld. Onze heldere rapportage ondersteunt u om de gewenste verbetering te realiseren.

interimfuncties

Onze adviseurs hebben ruime ervaring in de zorg. Wij bieden functies aan zoals managers, projectleiders en kwaliteitsfunctionarissen. Zo kunt u de continuïteit van dienstverlening garanderen.

incidenten& calamiteiten

Onze ervaren en onafhankelijke adviseur biedt structuur en zoekt mee naar basisoorzaken en oplossingen. We leveren een helder rapport met aanbevelingen voor verbetering.

opleidingen& trainingen

Wilt u de deskundigheid van uw medewerkers bevorderen? Kerteza beschikt over een uitgebreid aanbod opleidingen, trainingen en workshops.


Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier. 

Contactformulier