training

Intern auditor ISO 15189:2012

Driedaagse training met open inschrijving. De training kan ook in uw organisatie georganiseerd worden.

Algemeen

Een kwaliteitsmanagementsysteem in een medisch laboratorium moet structureel en periodiek getoetst worden op doeltreffendheid en efficiëntie. Interne audits zijn hiervoor een uitstekend hulpmiddel en vormen een essentieel onderdeel van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Daarnaast is het voor het behalen van een accreditatie op basis van de ISO 15189 norm noodzakelijk dat er een functionerend intern audit systeem aanwezig is.

Na deze training tot intern auditor bent u in staat om op een gestructureerde wijze een effectieve audit uit te voeren op basis van de ISO 15189 norm en daarvan een professioneel onderbouwd feitenrapport te schrijven.

Meteen inschrijven

Doel

Het doel van de training “Interne auditor op basis van de ISO 15189” is:

 • Het correct interpreteren van de ISO 15189 norm
 • De interne audits uit te voeren vanuit de basisfilosofie van de ISO 15189
 • Uitvoeren van audits die aansluiten bij zowel de essentie van het laboratoriumproces als de essentie van de ISO 15189
 • Oefenen van vaardigheden om op een gestructureerde manier hun audits voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren
 • Leren schrijven van een professioneel auditrapport ten behoeve van het management
 • Het bijbrengen van de nodige kennis voor het opzetten en implementeren van een intern auditsysteem
 • Het kunnen gebruiken van het intern auditsysteem voor het in stand houden van het kwaliteitsmanagementsysteem en als voorbereiding op de externe audit

De kernwoorden bij het beoogde resultaat voor uw volgende audits zijn:
objectiviteit, professionaliteit, methodisch handelen en hoogwaardige kwaliteit.


Werkwijze

Tijdens de training vormen de door ons ontwikkelde praktijkvoorbeelden het uitgangspunt. Deze concrete voorbeelden bewerkstelligen een maximaal leereffect bij het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van de interne audit tijdens de training.

Tevens wordt door norminterpretatie-oefeningen en door een uitgebreide toelichting op de normen meer inzicht verkregen in de ISO 15189 norm en de Praktijkrichtlijn. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij het vertalen van deze normen naar uw eigen praktijksituatie.

Door een beperkt aantal deelnemers wordt een hoge efficiëntiegraad bereikt. Tijdens de presentaties en oefeningen in de training wordt de ervaring van de trainers volledig ter beschikking van de deelnemers gesteld.


Doelgroep

De audittraining is bestemd voor:

 • Kwaliteitsverantwoordelijken en kwaliteitsmedewerkers die een intern auditsysteem gaan opzetten, implementeren en onderhouden.
 • Professionals en leidinggevenden die hun kennis van de norm, van het kwaliteitsmanagementsysteem en de beoordeling daarvan willen verruimen en eventueel zelf interne audits willen uitvoeren.
 • Andere medewerkers die interne audits gaan uitvoeren.

Programma

Deze training met open inschrijving bieden wij ook in-company aan.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

 

Contactformulier

Tijdens de trainingsdag komen volgende zaken aan bod:

 • Opbouw van een kwaliteitsmanagementsysteem
 • Interpretatie van de ISO 15189:2012 norm
 • Voorbereiden van de audit
 • Efficiënt en effectief doornemen en analyseren van de kwaliteitsdocumentatie
 • Opstellen van een planning voor het auditbezoek
 • Verschillende methoden bij het uitvoeren van een audit
 • Interviewtechnieken
 • Observatietechnieken
 • Communicatieve en auditvaardigheden
 • Feitelijk rapporteren


Praktische informatie

Deze driedaagse training wordt verzorgd in het Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist (NL). U betaalt voor deze driedaagse training € 1.795 per persoon (exclusief BTW). In de prijs zijn naast deelname aan de training ook twee tussen overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee inbegrepen.

CERTIFICAAT
Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.

SYLLABUS
Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools.

Locatie


Woudschoten
Hotel & Conferentiecentrum

Woudenbergseweg 54,
3707 HX Zeist,
Nederland

Inschrijven


Deze training wordt georganiseerd met open inschrijving (of eventueel bij u op locatie). U kunt zich direct inschrijven voor deze training met open inschrijving door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.

Onze diensten

Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Projectmanagement

Kwaliteits- en veiligheidsmanagement, de implementatie van ICT-systemen of de optimalisatie van zorg- en goederenlogistiek ... Voor welk complex verandertraject uw organisatie ook staat, met een gefaseerde aanpak begeleidt uw Kerteza-adviseur u naar het gewenste resultaat.
Interimfuncties

Hebt u dringend nood aan een professionele manager, projectleider of kwaliteitsadviseur? Kerteza stelt u op korte termijn senior adviseurs ter beschikking, ervaren in de zorg, die cruciale posities in uw organisatie kunnen invullen.
Toetsingen& audits

Hoe toekomstbestendig is uw zorginstelling? Een deskundige, onafhankelijke Kerteza-adviseur onderzoekt het en brengt uw situatie en uw ambitie in kaart. Met een helder rapport kunt u aan de slag om de gewenste verbeteringen te realiseren.
Incidenten& calamiteiten

Een incident is snel gebeurd. De calamiteit verhelpen en herhaling voorkomen is vaak heel wat anders. Kerteza onderzoekt als onafhankelijke adviseur de oorzaken en reikt u praktische oplossingen en verbetervoorstellen aan.
Training & opleiding

Medewerkers die zich bijscholen en continu bijblijven, helpen uw organisatie vooruit. Bij Kerteza kunt u terecht voor een waaier aan opleidingen, trainingen en workshops op maat. Uw teams kunnen de theorie meteen in de praktijk omzetten.

Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier.

Contactformulier