Franciscus Vlietland

Interim projectleider integraal capaciteitsmanagement in Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam

Vraag van de klant

Kerteza werd door Franciscus Gasthuis & Vlietland gevraagd om in het kader van Integraal Capaciteitsmangement ondersteuning te bieden bij het optimaliseren en verbeteren van de in-, door- en uitstroom van patiënten in de keten “Spoedeisende Hulp, opname in de kliniek en ontslag uit het ziekenhuis”. De vraagstelling daarbij was of patiënten werden opgenomen die eigenlijk geen indicatie hebben voor medisch specialistische zorg in het ziekenhuis en of patiënten die nazorg nodig hadden, niet te lang opgenomen bleven.

Expertise

  • Integraal Capaciteitsmanagement
  • Projectmanagement
  • Toetsing
  • Verandermanagement
  • Werking Spoedeisende Hulp
  • Zorglogistiek

Aanpak

Kerteza leverde voor deze opdracht een senior adviseur met ruime ervaring binnen de zorgsector en met het ontwikkelen en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem. De adviseur kreeg een coördinerende en adviserende rol binnen SDW. Voorafgaand aan de start van de tijdelijke inzet zijn de verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden voor de invulling van de functie tussen de adviseur en de opdrachtgever afgestemd en vastgelegd. Voortgang werd periodiek geëvalueerd tussen de adviseur en de opdrachtgever.

Nadat de openstaande vacature door SDW werd ingevuld, zijn de interim werkzaamheden van Kerteza conform afspraak naar tevredenheid afgerond. Naast een schriftelijke en mondelinge overdracht aan de nieuwe medewerker, is door Kerteza een eindrapport geschreven voor de opdrachtgever met daarin bevindingen en aanbevelingen ten behoeve van verdere doorontwikkeling van het kwaliteitsmanagementsysteem binnen SDW.

Resultaat

De invulling van de opdracht is naar volle tevredenheid verlopen. Arianne, een senior adviseur van Kerteza heeft duidelijk ruime kennis van de zorg; dat werkt heel prettig. De communicatie met Arianne, haar adviesrol, de aanpak en het resultaat voldeden helemaal aan onze verwachtingen.” Ralph van Kuijeren, Manager Financiën, Control & IT bij of SDW Zorg

Deel dit bericht

Misschien is deze casus interessant of relevant voor een collega of vriend. Sharing is caring…

Ontdek wat Kerteza Academy voor u kan betekenen.

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven

Duineneind 16 bus 1, 2460 Kasterlee, België

Tel.: +32 14 25 90 00
E-mailadres: academy@kerteza.com

Contacteer ons

Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Instelling *
Functie *
Afdeling *