Lean management

Lean management

Kies voor een eendaagse introductie- of een tweedaagse verdiepende workshop, georganiseerd bij u op locatie of via Meeting en Desktop-Apps.

Bij lean management gaat het om het primaire proces. Lean management is een filosofie, een manier van denken en werken waarbij alles in het teken staat van een (meer) efficiënte doorstroming (flow) doorheen het proces, waardoor waarde wordt toegevoegd en verspilling vermeden.
Kerteza heeft de ruime ervaring met de implementatie van lean management in de zorgsector en het opleiden van zorgmedewerkers op het gebied van de lean filosofie. Tijdens deze workshop worden kennis over de leanmethodiek en vele praktische handvaten aangeboden.
Doordat de workshop ‘in company’ wordt verzorgd, is het mogelijk om uw eigen specifieke organisatie en processen als uitgangspunt te nemen voor de casuïstiek en oefeningen. In een voorgesprek wordt de invulling en opbouw van de workshop afgestemd op de specifieke behoefte van uw organisatie. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers de lean filosofie aangeleerd en oefenen zij de leanmethodieken zodanig dat deze vlot kunnen toegepast worden binnen de eigen organisatie.

Doel

Het doel van de workshop lean management is:

 • Het verkrijgen van inzicht in de leanfilosofie.
 • Het aanleren van methodieken om de flow binnen het proces te optimaliseren en verspilling in de primaire- en ondersteunende processen te verminderen.
 • Het aanleren van vaardigheden om leanmanagement binnen de eigen organisatie (of organisatieonderdeel) op te zetten en te implementeren.

Werkwijze

Tijdens de workshop staat de casuïstiek en ervaringen van uw eigen organisatie centraal en worden methodieken ingeoefend met behulp van opdrachten. De resultaten hiervan worden tijdens de workshop binnen de groep interactief teruggekoppeld en besproken. Doordat meerdere mensen direct en praktisch aan de slag gaan, wordt het leandenken bevorderd en kunnen zaken tevens rechtstreeks doorgevoerd worden.

Gedurende de workshop worden praktische sjablonen uitgedeeld om in de eigen situatie te gebruiken. Tijdens de workshop bestaat de mogelijkheid om met de trainer van gedachten te wisselen over de eigen praktijksituatie. Aan het einde van de workshop is de deelnemer in staat zelfstandig de specifieke tools en methodieken van lean management toe te passen. Een groot voordeel van de opzet van de workshop is dat de deelnemers aan het einde van de workshop dezelfde ‘taal’ spreken, wat de basis vormt voor het verder implementeren van lean management binnen de organisatie.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor stafleden, leidinggevenden, projectleiders, kwaliteitsfunctionarissen en andere medewerkers die betrokken zijn bij, of aan de slag gaan met de implementatie van lean management binnen uw organisatie. De workshop wordt aangeboden voor functionarissen op diverse niveaus binnen organisaties; van instellingsniveau tot op afdelingsniveau. Ook andere medewerkers die een rol krijgen bij het ontwikkelen, implementeren en uitrollen van lean door de organisatie kunnen deelnemen.

Programma

Tijdens de workshop komen volgende zaken aan bod:

 • Inleiding in leanmanagement
 • Lean filosofie
 • Starten met lean
 • Lean simulatiespel
 • Waardestroom analyse
 • Creëren van flow
 • Push & pull principe
 • 8 verspillingen
 • 5 S-methode (werkplekinrichting)
 • Spaghetti diagram
 • Oorzaak – gevolg analyse
 • Kaizen
 • Implementatieplan leanmanagement
 • Praktische opdrachten

Praktische informatie

De introductie workshop of de tweedaagse workshop wordt binnen uw instelling (of een buitenlocatie) georganiseerd. Het aantal deelnemers, data en de locatie van de workshop worden in overleg afgestemd. Wij informeren u graag over deze mogelijkheid tijdens een vrijblijvend gesprek. Indien gewenst maken wij de workshops volledig op maat van uw doelgroep.
Andere mogelijkheden zijn:

 • Ondersteuning bij de implementatie van leanmanagement in uw organisatie.
 • Begeleiding bij een (of meerdere) 5S Kaizen voor efficiëntere werkplek inrichting.
 • Eendaagse introductieworkshop voor leidinggevenden en medewerkers.
 • Lezingen op maat voor uw medewerkers.

Opleidingen en trainingen

Lean management

Kerteza Academy kan de trainingen en opleidingen op de voor u best passende manier organiseren.

Lean management

Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht.

Praktische informatie: Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht. In overleg met u zullen wij bepalen welke onderwerpen tijdens de cursus best centraal staan. Ook het aantal cursisten, data en de locatie van de training wordt in overleg afgestemd.
Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

Certificaat: Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.
Syllabus: Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s en oefeningen.
Vraag meer informatie aan
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Instelling *
Afdeling *
Functie *
Uw vraag

Ontdek wat Kerteza Academy voor u kan betekenen.

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven

Download hier de pdf

Vul het formulier in en ontvang de PDF rechtstreeks in je inbox!

Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
Afdeling *
Instelling *
Functie *

Duineneind 16 bus 1, 2460 Kasterlee, België

Tel.: +32 14 25 90 00
E-mailadres: academy@kerteza.com

Contacteer ons

Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Instelling *
Functie *
Afdeling *