Opleiding tot visitator wetenschappelijke vereniging

Opleiding tot visitator wetenschappelijke vereniging

Kwaliteitsvisitaties geven inzicht in het functioneren van vakgroepen, maatschappen of opleidingen.

Kerteza begeleidt wetenschappelijke- en beroepsverenigingen bij het optimaliseren van hun visitatieproces waarbij wij onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen van normen en ervaring met het inrichten en uitvoeren van beoordelingen met u delen.

Wanneer een referentiekader al beschikbaar is, verzorgt Kerteza de opleiding voor visitatoren om aan de hand van deze norm een professionele visitatie uit te voeren.

Wat kunt u van Kerteza verwachten?

Kerteza heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en spreekt de taal van de sector en uw medewerkers.

Wij denken graag met u mee in het optimaliseren van uw visitaties. Afhankelijk van de fase waarin de kwaliteitsvisitaties zich bevindt, biedt Kerteza een traject aan op maat.

Hierbij kunt u denken aan:

  • Ontwikkelen van een referentiekader/ richtlijn/ leidraad
  • Ontwikkelen van een beoordelings-/visitatiebeleid
  • Opleiden van visitatoren
  • Begeleiding bij het uitvoeren van visitaties in de praktijk.

Moet de leidraad nog vertaald worden naar een objectieve norm, dan adviseert Kerteza bij de normontwikkeling. Wij geven enerzijds tips in de formulering van normen, anderzijds reviseren wij al ontwikkelde normen en voorzien we deze van gerichte en constructieve feedback.

Een volgende stap is het opstellen van een beleid dat als raamwerk dient voor alle betrokken partijen.

Heeft u de leidraad reeds vertaald, uw beleid geformuleerd en wilt u de visitatoren leren toetsen met deze norm, dan verzorgt Kerteza een training die focust op de praktische kant. Deze training reikt handvaten aan om visitatoren hun visitatie op een gestructureerde en professionele wijze voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren. Tevens komt uitgebreid aan bod hoe zij de norm kunnen interpreteren en objectieve feiten kunnen verzamelen. Vanzelfsprekend wordt de training in goed onderling overleg met u afgestemd.

Mogelijk zijn uw visitatoren al opgeleid en heeft u behoefte aan een verdiepende opleiding waarbij de visitatoren direct feedback krijgen in de praktijk. In dat geval kunnen wij u visitatoren in de praktijk begeleiden en coachen.

Zo optimaliseerden we het visitatiesysteem bij onder andere de NIV, de NVA, de NVvH, de NOV, de NVR, de NOVG en de NVKNO. Door te focussen op een eenduidige formulering van de criteria in de norm en de vijfpuntschaal, konden we visitatoren snel en gericht opleiden en omscholen. Daardoor werd de visitatie inhoudelijk beter voor alle betrokkenen.

Meer informatie

Wilt u weten wat Kerteza voor uw vereniging kan betekenen? Neem dan gerust contact op of stel uw vraag via het contactformulier.

Opleidingen en trainingen

Opleiding tot visitator wetenschappelijke vereniging

Kerteza Academy kan de trainingen en opleidingen op de voor u best passende manier organiseren.

Opleiding tot visitator wetenschappelijke vereniging

Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht.

Praktische informatie: Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht. In overleg met u zullen wij bepalen welke onderwerpen tijdens de cursus best centraal staan. Ook het aantal cursisten, data en de locatie van de training wordt in overleg afgestemd.
Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

Certificaat: Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.
Syllabus: Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s en oefeningen.
Vraag meer informatie aan
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Instelling *
Afdeling *
Functie *
Uw vraag

Ontdek wat Kerteza Academy voor u kan betekenen.

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven

Download hier de pdf

Vul het formulier in en ontvang de PDF rechtstreeks in je inbox!

Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
Afdeling *
Instelling *
Functie *

Duineneind 16 bus 1, 2460 Kasterlee, België

Tel.: +32 14 25 90 00
E-mailadres: academy@kerteza.com

Contacteer ons

Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer *
E-mail *
Instelling *
Functie *
Afdeling *