Workshop

Risicomanagement en ISO 15189:2012

Deze workshop wordt aangeboden als tweedaagse 
met Open Inschrijving. De training kan ook in uw organisatie georganiseerd worden.

Algemeen

Eén van de basisvisies in de ISO 15189 is het beheersen van risico’s. Vele regelingen die worden opgezet in het laboratorium, zullen hun oorsprong vinden in het beheersen van risico’s. Voor veel laboratoria is het uitvoeren van een risicoanalyse echter een kostbare en tijdrovende bezigheid. De deelnemers leren in deze training hoe zij binnen het eigen laboratorium op een praktische en doeltreffende wijze een risicoanalyse kunnen uitvoeren, hoe de resultaten uit deze risicoanalyse zich vertalen naar beheersmaatregelen die geborgd worden in het kwaliteitsmanagementsysteem en hoe hiermee te voldoen aan de eisen van de ISO 15189.

Meteen inschrijven

Tips en Trucs

Download hier alvast een presentatie die onze collega Peter Heijmans tijdens een lezing over risicomanagement heeft verzorgd.

Download

Doel

Het doel van de workshop is:

 • het proces van het laboratorium in kaart brengen
 • inzicht krijgen in de te maken keuzes om invulling te geven aan risicomanagement
 • inzicht krijgen in de verschillende methoden om risicomanagement toe te passen
 • het kunnen gebruiken van vastgestelde risico’s als input voor keuzes in het kwaliteitsmanagementsysteem

Werkwijze

Op basis van presentaties en praktijkgerichte oefeningen maakt u kennis met het toepassen van risicomanagement in uw laboratorium.

Door een beperkt aantal deelnemers wordt een hoge efficiëntiegraad bereikt. Tijdens lessen stellen de docenten hun ervaring volledig ter beschikking van de deelnemers.


Doelgroep

De training is bestemd voor personen die werkzaam zijn binnen de organisatie waarop de ISO 15189 norm van toepassing is en die op korte termijn risicomanagement gaan toepassen op basis van deze norm of die kennis willen opdoen over risicomanagement.


Programma


Deze training met open inschrijving bieden wij ook in-company aan.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.


Contactformulier


Tijdens de training komen volgende zaken aan bod:

 • Human behaviour/human error
 • Inleiding retrospectieve incident analyse
 • Methodiek om op systematische wijze retrospectieve analyses uit te voeren
 • Casuïstiek
 • Gesprekstechnieken ondersteunend aan de analyse
 • Onderzoek naar basisoorzaken
 • Classificeren van basisoorzaken
 • Inbouwen van barrières
 • PDCA-cyclus en 4-O-systematiek
 • Voorstellen en vaststellen van verbetermaatregelen
 • Plan – Do – Check – Act
 • Incidentanalyse op systeemniveau
 • Leren van lessen binnen de organisatie op basis van (bijna) incidenten


Praktische informatie

Deze tweedaagse workshop wordt verzorgd in Jaarbeurs te Utrecht (NL). U betaalt voor deze tweedaagse workshop € 995 per persoon (exclusief BTW). In de prijs zijn naast deelname aan de training ook lunch, koffie en thee inbegrepen.

CERTIFICAAT
Na afronding van de workshop ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.

SYLLABUS
Aan het begin van de workshop ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools. De syllabus is bij de prijs van de training inbegrepen.Locatie


Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland

Inschrijven


Deze training wordt ook gegeven met open inschrijving. U kunt zich direct inschrijven voor deze training door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.

Onze diensten

Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Projectmanagement

Kwaliteits- en veiligheidsmanagement, de implementatie van ICT-systemen of de optimalisatie van zorg- en goederenlogistiek ... Voor welk complex verandertraject uw organisatie ook staat, met een gefaseerde aanpak begeleidt uw Kerteza-adviseur u naar het gewenste resultaat.
Interimfuncties

Hebt u dringend nood aan een professionele manager, projectleider of kwaliteitsadviseur? Kerteza stelt u op korte termijn senior adviseurs ter beschikking, ervaren in de zorg, die cruciale posities in uw organisatie kunnen invullen.
Toetsingen& audits

Hoe toekomstbestendig is uw zorginstelling? Een deskundige, onafhankelijke Kerteza-adviseur onderzoekt het en brengt uw situatie en uw ambitie in kaart. Met een helder rapport kunt u aan de slag om de gewenste verbeteringen te realiseren.
Incidenten& calamiteiten

Een incident is snel gebeurd. De calamiteit verhelpen en herhaling voorkomen is vaak heel wat anders. Kerteza onderzoekt als onafhankelijke adviseur de oorzaken en reikt u praktische oplossingen en verbetervoorstellen aan.
Training & opleiding

Medewerkers die zich bijscholen en continu bijblijven, helpen uw organisatie vooruit. Bij Kerteza kunt u terecht voor een waaier aan opleidingen, trainingen en workshops op maat. Uw teams kunnen de theorie meteen in de praktijk omzetten.

Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier.

Contactformulier