TRAINING

NEN-EN-ISO 15189, de norm verklaard

Tweedaagse masterclass aangeboden met open inschrijving en georganiseerd in samenwerking met NEN.

Algemeen

Een kwaliteitssysteem ontwikkelen, implementeren, aansturen of toetsen vereist grondige normkennis. Deze masterclass leert u de NEN-EN-ISO 15189 norm interpreteren, zodanig dat u de basisfilosofie en de interpretatie van deze NEN-EN-ISO 15189 effectief leert vertalen naar uw organisatie.

Deze masterclass is allesbehalve een theoretische benadering van de norm zelf. Onze trainers hebben een uitgebreide expertise van en ervaring met de NEN-EN-ISO 15189 norm en brengen deze over op de deelnemers aan de masterclass. De praktische vertaling van de norm naar uw eigen organisatie en uw collega’s zal na het volgen van de masterclass een stuk eenvoudiger zijn.


Doel

Tijdens deze masterclass leert u met welk doel een specifieke norm ontwikkeld werd, wat de samenhang tussen de verschillende onderdelen van de norm is en hoe u die onderdelen en de samenhang dient te interpreteren.

Een belangrijk doel is een grondig begrip van de basisfilosofie en de belangrijkste principes van de norm, de samenhang tussen de verschillende onderdelen en hoe u de normcriteria kunt interpreteren.


Werkwijze

Tijdens deze masterclass zorgen onze ervaren trainers, met specifieke kennis van NEN-EN-ISO 15189, dat deelnemers de leerdoelen behalen. Tijdens de training staat de norm en op maat gemaakte casuïstiek centraal.

De masterclass biedt een afwisselend en interessant programma met praktijkcases, presentaties, interpretatie oefeningen en discussies, zodat de materie boeiend blijft.

De opbouw van de masterclass zorgt dat een hoge efficiëntiegraad wordt bereikt.


Doelgroep

Vakdeskundigen, leidinggevenden, interne auditoren, kwaliteitsfunctionarissen en -coördinatoren van medische laboratoria.
Ander geïnteresseerden in kwaliteitsmanagement van medische laboratoria zijn tevens welkom.


Programma

Met deze masterclass krijgt u dieptekennis van de ISO 15189.

We gaan in op de opbouw van de norm en op de veranderingen ten opzichte van de vorige versie.

Via interactieve oefeningen leert u nieuwe en bestaande eisen uit de norm correct en volledig te implementeren en zo in uw eigen laboratorium in te voeren.

Na het volgen van deze masterclass:

  • bent u bekend met de visie en het toepassingsgebied van de norm NEN-EN-ISO 15189;
  • bent u op de hoogte van de eisen die NEN-EN- ISO 15189 stelt;
  • kunt u de normelementen uit de NEN-EN-ISO 15189 correct interpreteren;
  • bent u in staat om de juiste keuzes te maken in de vertaling van de norm naar uw eigen organisatie;
  • heeft u kennis genomen van werkbare voorbeelden voor de implementatie van de normelementen;
  • is de relatie met andere normen bekend, zoals ISO 9001, ISO 17025;
  • is de relatie tussen de NEN-EN-ISO 15189 en relevante wet- en regelgeving bekend;
  • bent u vanuit de discussie tijdens de masterclass bekend met een aantal voorbeelden voor verbetering van processen en bewaking daarvan.

CERTIFICAAT
Na afronding van de workshop ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.

SYLLABUS
Aan het begin van de workshop ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools. De syllabus is bij de prijs van de training inbegrepen.


Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website van het NEN. Kostprijs omvat de training, cursusmateriaal en volledig verzorgd verblijf op locatie inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Kostprijs €1.250 (excl. BTW).

 

Masterclass in uw eigen organisatie:

De masterclass is ook mogelijk op locatie. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met NEN of KERTEZA.

Contactformulier

Onze diensten

Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Projectmanagement

Kwaliteits- en veiligheidsmanagement, de implementatie van ICT-systemen of de optimalisatie van zorg- en goederenlogistiek ... Voor welk complex verandertraject uw organisatie ook staat, met een gefaseerde aanpak begeleidt uw Kerteza-adviseur u naar het gewenste resultaat.
Interimfuncties

Hebt u dringend nood aan een professionele manager, projectleider of kwaliteitsadviseur? Kerteza stelt u op korte termijn senior adviseurs ter beschikking, ervaren in de zorg, die cruciale posities in uw organisatie kunnen invullen.
Toetsingen& audits

Hoe toekomstbestendig is uw zorginstelling? Een deskundige, onafhankelijke Kerteza-adviseur onderzoekt het en brengt uw situatie en uw ambitie in kaart. Met een helder rapport kunt u aan de slag om de gewenste verbeteringen te realiseren.
Incidenten& calamiteiten

Een incident is snel gebeurd. De calamiteit verhelpen en herhaling voorkomen is vaak heel wat anders. Kerteza onderzoekt als onafhankelijke adviseur de oorzaken en reikt u praktische oplossingen en verbetervoorstellen aan.
Training & opleiding

Medewerkers die zich bijscholen en continu bijblijven, helpen uw organisatie vooruit. Bij Kerteza kunt u terecht voor een waaier aan opleidingen, trainingen en workshops op maat. Uw teams kunnen de theorie meteen in de praktijk omzetten.

Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier. 

Contactformulier