training

Introductie in IVDR voor laboratoria met in-house testen

Deze tweedaagse training met Open Inschrijving organiseren wij in Nederland en Vlaanderen.
De training kan ook in uw organisatie georganiseerd worden.

Algemeen

Vanaf 26 mei 2022 wordt de nieuwe In Vitro Diagnostic Regulation (IVDR) van kracht.
Deze nieuwe Europese wetgeving zal een belangrijke impact hebben op laboratoria die in-house testen in gebruik hebben of volop bezig zijn met de ontwikkeling daarvan.

Deze training gaat nauwgezet in op de specifieke implicaties die deze nieuwe wet voor uw laboratorium zal hebben en reikt praktische handvaten aan teneinde u hier succesvol op voor te bereiden. Deze training zorgt ervoor dat u vertrouwd raakt met de interpretatie van de IVDR en hoe de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk te maken.

Meteen inschrijven

Doel

 • IVDR interpreteren
 • IVDR filosofie leren vertalen naar toepassingen binnen de eigen praktijk
 • IVDR gebruiken in samenhang met het kwaliteitsmanagementsysteem
 • IVDR leren classificeren, mede gekaderd aan de eigen in vitro diagnostica
 • IVDR structureel inbedden in een concreet implementatieplan

 • Werkwijze

  De training wordt op een praktische en interactieve manier verzorgd, waarbij wordt afgestemd op de specifieke noden en ervaringen van de deelnemers en waarbij er voldoende afwisseling is door in te spelen op fictieve en eigen praktijkvoorbeelden.

  Tijdens de training wordt de context, theorie, interpretatie en toepassing van specifieke onderdelen van de IVDR behandeld. Tevens wordt een stappenplan uitgewerkt waarmee de deelnemers nadien in de eigen organisatie aan de slag kunnen.


  Doelgroep

  Hoger management, leidinggevenden, vakdeskundigen, stafleden, kwaliteitsfunctionarissen van medische laboratoria.


  Programma


  Deze training met open inschrijving bieden wij ook in-company aan.

  Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

   

  Contactformulier

  De volgende zaken komen aan bod:

  • Inleiding in de IVDR
  • Aanleiding en doel van de IVDR
  • Reikwijdte IVDR
  • Impact en consequenties van de IVDR
  • Classificatie van de In Vitro Diagnostica
  • Benodigde documentatie
  • Uitvoeren van een GAP-analyse en link met het kwaliteitsmanagementsysteem
  • Uitwerking stappenplan om te voldoen aan de IVDR vereisten
  • Integratie van de IVDR in de reeds bestaande processen
  • Opmaken van een implementatieplan


  Praktische informatie

  Deze tweedaagse workshop wordt verzorgd in Jaarbeurs te Utrecht (NL) of in de Officenter te Geel (B). U betaalt voor deze tweedaagse workshop € 995 per persoon (exclusief BTW). In de prijs zijn naast deelname aan de training ook lunch, koffie en thee inbegrepen.

  SYLLABUS:
  Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools. De syllabus is bij de prijs van de training inbegrepen.

  CERTIFICAAT:
  Na afloop van de training ontvangt u een erkend certificaat van deelname. Dit certificaat wordt pas uitgereikt na het volgen van het volledige programma en kan gebruikt worden om aan te tonen dat u kennis heeft genomen van het doel en specifieke vereisten van de IVDR.


  Locatie


  NEDERLAND

  Jaarbeurs Utrecht

  Jaarbeursplein
  3521 AL Utrecht
  Nederland


  BELGIË (Vlaanderen)

  Officenter
  Geel

  Kleinhoefstraat 5
  2440 Geel
  België

   

  Inschrijven


  Deze training wordt georganiseerd met open inschrijving (of eventueel bij u op locatie). U kunt zich direct inschrijven voor deze training met open inschrijving door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.

  Inschrijven


  Deze training wordt georganiseerd met open inschrijving (of eventueel bij u op locatie). U kunt zich direct inschrijven voor deze training met open inschrijving door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.

  Onze diensten

  Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
  en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

  Projectmanagement

  Kwaliteits- en veiligheidsmanagement, de implementatie van ICT-systemen of de optimalisatie van zorg- en goederenlogistiek ... Voor welk complex verandertraject uw organisatie ook staat, met een gefaseerde aanpak begeleidt uw Kerteza-adviseur u naar het gewenste resultaat.
  Interimfuncties

  Hebt u dringend nood aan een professionele manager, projectleider of kwaliteitsadviseur? Kerteza stelt u op korte termijn senior adviseurs ter beschikking, ervaren in de zorg, die cruciale posities in uw organisatie kunnen invullen.
  Toetsingen& audits

  Hoe toekomstbestendig is uw zorginstelling? Een deskundige, onafhankelijke Kerteza-adviseur onderzoekt het en brengt uw situatie en uw ambitie in kaart. Met een helder rapport kunt u aan de slag om de gewenste verbeteringen te realiseren.
  Incidenten& calamiteiten

  Een incident is snel gebeurd. De calamiteit verhelpen en herhaling voorkomen is vaak heel wat anders. Kerteza onderzoekt als onafhankelijke adviseur de oorzaken en reikt u praktische oplossingen en verbetervoorstellen aan.
  Training & opleiding

  Medewerkers die zich bijscholen en continu bijblijven, helpen uw organisatie vooruit. Bij Kerteza kunt u terecht voor een waaier aan opleidingen, trainingen en workshops op maat. Uw teams kunnen de theorie meteen in de praktijk omzetten.

  Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

  Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier.

  Contactformulier