trainingEN

Training risicogericht auditen

Wilt u een volgende stap maken in het professionaliseren van uw risicomanagement?
Deze training ‘risicogericht auditen’ leert auditoren vanuit risico’s te denken en aandacht te hebben voor mogelijke risico’s en kansen.

Algemeen


Weet u welke risico’s u loopt binnen uw organisatie? En denkt u hierover na? Is dit omdat het van u wordt verwacht vanuit verplichte normen, accreditatietrajecten, certificatieschema’s of inspectie? Of bent u ervan overtuigd dat risicomanagement een noodzakelijke hefboom is om uw strategische doelen te bereiken?

Door risicogerichte audits te positioneren als onderdeel van uw bedrijfsvoering krijgt u informatie over de nog onbekende risico’s en over de effectiviteit van de preventieve maatregelen die al genomen zijn. 

Tijdens deze training leren de deelnemers hoe audits passen binnen risicomanagement en leren zij tijdens hun audit door te vragen op risico’s, beheersmaatregelen en op de opvolging daarvan. De audits richten zich op risico’s, maar ook op kansen, waardoor de interne audit een integraal onderdeel wordt van uw veiligheidsmanagementsysteem.


Werkwijze

Door het uitvoeren van risicogerichte audits kijkt u met een andere blik naar uw processen. Tijdens deze training helpen wij om de juiste focus aan te brengen. Door de risico’s te toetsen met een interne audit, kunt u deze waar mogelijk reduceren of elimineren. Wij leren uw auditoren hoe zij een risicogerichte audit moeten uitvoeren. Met de rapportage kunt u gericht aan de slag.


Twee varianten

We bieden deze training risicogericht auditen aan in twee varianten.
Klik hieronder voor meer informatie:

Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Download onze organisatiefolder of neem gerust contact met ons op via het contactformulier.