training

Intern auditor ISO 15189:2012

E-learning module

Inschrijven


U kunt zich hier inschrijven voor deze E-learning module door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.


Praktische informatie

De doorlooptijd van de module is ongeveer 8 uur. U kan die in stukken opsplitsen maar de module kan slechts één keer volledig doorlopen worden. U betaalt voor deze module €295 per persoon (exclusief BTW).

Als u de E-learning module wil volgen, verzoeken wij u om het inschrijfformulier in te vullen. Nadien ontvangt u per mail een factuur en na betaling van de factuur krijgt u toegang tot de module. U ontvangt daarvoor per mail een link en een account voor het  Kerteza Academy platform en de module.  

Wij vragen u vanwege auteursrechten wel uw eigen exemplaar van de ISO 15189:2012 norm bij de hand te hebben bij het doorlopen van de module.

Na het afwerken van de complete module ontvangt u van ons een digitaal certificaat van deelname.

Algemeen


Een kwaliteitsmanagementsysteem in een medisch laboratorium moet structureel en periodiek getoetst worden op doeltreffendheid en efficiëntie. Interne audits zijn hiervoor een uitstekend hulpmiddel en vormen een essentieel onderdeel van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Daarnaast is het voor het behalen van een accreditatie op basis van de ISO 15189:2012 norm noodzakelijk dat er een functionerend intern audit systeem aanwezig is.

Na deze training tot intern auditor bent u in staat om op een gestructureerde wijze een effectieve audit uit te voeren op basis van de ISO 15189:2012 norm en daarvan een professioneel onderbouwd feitenrapport te schrijven.

Meteen inschrijven

Doel

Het doel van de module “Interne auditor op basis van de ISO 15189:2012” is:

 • Het correct interpreteren en gebruiken van de ISO 15189:2012 norm als auditor
 • De interne audits uit te voeren vanuit de basisfilosofie van de ISO 15189:2012
 • Uitvoeren van audits die aansluiten bij zowel de essentie van het laboratoriumproces als de essentie van de ISO 15189:2012
 • Verkrijgen van vaardigheden om op een gestructureerde manier hun audits voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren
 • Het kunnen gebruiken van het intern auditsysteem voor het in stand houden van het kwaliteitsmanagementsysteem en als voorbereiding op de externe audit

De kernwoorden bij het beoogde resultaat voor uw volgende audits zijn:
objectiviteit, professionaliteit, methodisch handelen en hoogwaardige kwaliteit.


Werkwijze

Tijdens de training worden werkvormen gebruikt die geschikt zijn voor E-learning. 

Tevens wordt door norminterpretatie-oefeningen en door een uitgebreide toelichting op de normen meer inzicht verkregen in de ISO 15189:2012 norm.

Na het afwerken van de complete module kan u een toets afleggen. Nadien kan u een pdf-bestand downloaden waarin alle leerpunten van de training samengevat worden.


Doelgroep

De audittraining is bestemd voor:

 • Kwaliteitsverantwoordelijken en kwaliteitsmedewerkers die een intern auditsysteem gaan opzetten, implementeren en onderhouden.
 • Professionals en leidinggevenden die hun kennis van de norm, van het kwaliteitsmanagementsysteem en de beoordeling daarvan willen verruimen en eventueel zelf interne audits willen uitvoeren.
 • Andere medewerkers die interne audits gaan uitvoeren.

Programma

Deze training bieden wij ook in-company aan.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

 

Contactformulier

Kiest u liever voor een training met Open inschrijving, deze cursus bieden we ook aan: 

ISO 15189:2012Met Open inschrijving

Tijdens de E-learning komen volgende zaken aan bod:

 • Opbouw van een kwaliteitsmanagementsysteem
 • Interpretatie van de ISO 15189:2012 norm
 • Voorbereiden van de audit
 • Efficiënt en effectief doornemen en analyseren van de kwaliteitsdocumentatie
 • Opstellen van een planning voor het auditbezoek
 • Verschillende methoden bij het uitvoeren van een audit
 • Interviewtechnieken
 • Observatietechnieken
 • Communicatieve en auditvaardigheden
 • Feitelijk rapporteren

Meteen inschrijven

Onze diensten

Met onze diensten ondersteunen wij u bij het reduceren van kosten, elimineren van verspillingen
en het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Projectmanagement

Kwaliteits- en veiligheidsmanagement, de implementatie van ICT-systemen of de optimalisatie van zorg- en goederenlogistiek ... Voor welk complex verandertraject uw organisatie ook staat, met een gefaseerde aanpak begeleidt uw Kerteza-adviseur u naar het gewenste resultaat.
Interimfuncties

Hebt u dringend nood aan een professionele manager, projectleider of kwaliteitsadviseur? Kerteza stelt u op korte termijn senior adviseurs ter beschikking, ervaren in de zorg, die cruciale posities in uw organisatie kunnen invullen.
Toetsingen& audits

Hoe toekomstbestendig is uw zorginstelling? Een deskundige, onafhankelijke Kerteza-adviseur onderzoekt het en brengt uw situatie en uw ambitie in kaart. Met een helder rapport kunt u aan de slag om de gewenste verbeteringen te realiseren.
Incidenten& calamiteiten

Een incident is snel gebeurd. De calamiteit verhelpen en herhaling voorkomen is vaak heel wat anders. Kerteza onderzoekt als onafhankelijke adviseur de oorzaken en reikt u praktische oplossingen en verbetervoorstellen aan.
Training & opleiding

Medewerkers die zich bijscholen en continu bijblijven, helpen uw organisatie vooruit. Bij Kerteza kunt u terecht voor een waaier aan opleidingen, trainingen en workshops op maat. Uw teams kunnen de theorie meteen in de praktijk omzetten.

Ontdek wat Kerteza voor u kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier.

Contactformulier