Kerteza werkt mee met overheid aan uitrol sneltesten in NL! – oktober 2020

In Nieuws by An-Sofie Lemoine

 

Trots dat Kerteza kan bijdragen tot borging van de kwaliteit van de nieuwe snelteststraten in Nederland.

 

Hier enkele artikelen:

Kabinet wil 25 sneltestlocaties en zeven extra grote teststraten

Het kabinet wil de mogelijkheden voor het testen op het coronavirus flink uitbreiden, schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. Hij wil onder meer dat er 25 sneltestlocaties komen. De eerste worden eind november geopend.

Bedrijfsleven en militairen helpen mee
Voor al deze testlocaties is veel personeel nodig. Met het ministerie van Defensie is afgesproken dat militairen in de opstartfase gaan helpen. Er staan duizend militairen paraat, meldt Defensie.

Ook wordt met het bedrijfsleven samengewerkt bij de aanleg van de nieuwe testlocaties. Werkgeversorganisatie VNO-NCW schrijft in een persbericht dat in ieder geval ASML, KLM, Randstad Groep Nederland, zorgadviseur Kerteza, Shell en Schiphol verbonden zijn aan het project.

Lees hier het volledige artikel

 

 

Shell, ASML en KLM werken met overheid aan uitrol sneltesten

Olie- en gasconcern Shell, chipmachinebouwer ASML, luchtvaartbedrijf KLM, uitzender Randstad, zorgadviseur Kerteza en luchthaven Schiphol werken samen met de overheid aan het uitrollen van sneltestlocaties. De bedrijven gaan met specialistische kennis over logistiek, personeel en klantprocessen een bijdrage leveren aan de infrastructuur van de nieuwe coronateststraten.

Lees hier het volledige artikel

 

Ondernemers werken met overheid en leger aan uitrol sneltesten

28-10-2020

Om het coronavirus onder controle te krijgen is het van cruciaal belang dat er op grote schaal kan worden getest en mensen snel de uitslag hebben. Om de overheid daarbij te helpen hebben MKB-Nederland en VNO-NCW met een consortium van bedrijven een plan gemaakt om op een aantal plaatsen in Nederland snelteststraten te realiseren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de ministeries van VWS en EZK, en met de GGD. Het leger helpt met de bemensing van de sneltestlocaties in de opstartfase. Het initiatief vanuit het bedrijfsleven staat onder leiding van oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp.

Specialistische kennis van bedrijven

Verschillende leden van de ondernemersorganisaties leveren met hun specialistische kennis over logistiek, personeel en klantprocessen een bijdrage aan de infrastructuur. Dat zijn onder andere ASML, KLM, Randstad Groep Nederland, Kerteza, Shell en Schiphol. De overheid schaft de benodigde sneltesten aan. Dankzij de inzet van militairen kunnen de eerste sneltestlocaties al snel tijdelijk worden bemenst. Het ministerie van VWS bepaalt het testbeleid. Dat wil zeggen: voor wie de testen worden ingezet.

Lees hier het volledige artikel

Vond u dit artikel interessant? Deel het dan met uw netwerk.