Inrichten emotionele ondersteuning voor patiënten, familie en medewerkers n.a.v. Covid-19 in Heilig Hart Ziekenhuis Lier

In België, Casussen 2, Ziekenhuis by An-Sofie Lemoine

Image
Image

Vraag van de klant

Door het Algemeen Ziekenhuis Heilig-Hart in Lier, werd aan Kerteza gevraagd om te ondersteunen bij de coördinatie van initiatieven betreffende de emotionele ondersteuning van patiënten, familieleden en medewerkers vanwege de Covid-19 crisis. Omdat het ziekenhuis de ervaring heeft dat Kerteza sterk is in het aanbrengen van structuur, het (her-) inrichten van processen en sturen op voortgang en resultaat, werd Kerteza gevraagd om dit proces te coördineren.

Image

Expertise

  • Projectmanagement
  • Zorg
  • HRM
Image

Kerteza-aanpak

Als eerste werd een korte inventarisatie uitgevoerd om de bestaande structuren, systemen en initiatieven voor emotionele ondersteuning in kaart te brengen. Na een grondige analyse van de resultaten werd de diagnose gesteld dat niet aan alle behoeften van de genoemde doelgroepen werd beantwoord.

Daarmee werd een ontwerp gemaakt voor het opstarten van de nodige nieuwe initiatieven betreffende emotionele ondersteuning. Deze initiatieven werden gekoppeld aan meerdere werkgroepen, met per werkgroep een vastgestelde opdracht en werkwijze. Organiseren en opvolgen van de werkgroepen ging via een overkoepelende stuurgroep.

Image

Resultaat

De structuur van de verschillende initiatieven ter ondersteuning van de patiënt, familie en medewerkers is inmiddels volledig opgezet en terug overgedragen aan de verantwoordelijken in het ziekenhuis.

Een samenwerking tussen

Image
Image